Festivitatea care a avut loc astazi in Sala Regilor din Palatul Elisabeta a reunit companii si personalitati de renume care au fost decorate de Regele Mihai I (foto) cu titlul de Furnizor al Casei Regale.

Medalia „Regele Mihai I pentu Loialitate” a fost primita de Andreea Buga, Paulina Popoiu (director general al Muzeului National al Satului „Dimitrie Gusti”, Irene Arsene (manager general la Curtea Veche Publishing), Lucian Indries, Radu Coroama, Ernest Oberland tarnoveanu (director general al Muzeului National de Istorie a Romaniei), Andras Istavan Demeter (fost presedinte director genral al SRR).
Cui ii sunt acordate aceste decoratii
Decoratia regala „Nihil Sine Deo” este destinata personalitatilor de rang inalt din domeniile culturale, diplomatice, economice, militare si politice.
Crucea Casei Regale a Romaniei este destinata membrilor si colaboratorilor de rang inalt ai administratiei Casei Majestatii Sale Regelui, inaltilor functionari publici din organizatii nationale ori internationale.
Medalia „Regele Mihai I pentru Loialitate” este destinata membrilor si colaboratorilor Casei Majestatii Sale Regelui si personalitatilor din mediul cultural, economic sau politic.

Printre decorati se afla creatoarele de moda Doina Levintza si Irina Schrotter, Automobile Bavaria, Biborteni, Domeniile Tohani, Murfatlar, Tchibo Romania, potrivit AGERPRES.

Furnizori ai Casei Regale sunt si Daniel Anghelescu, fotograful Casei Regale, Dan Coma, „artist al pielariei”, Laurent Tourette, cabinetul medical al dr. Razvna Diunea, compania Help Net, Exotique, furnizor de mobilier si decoratiuni, Frottierex, producator de halate si prosoape, Privileg Catering, producator de produse alimentare, restaurantul Burebista, Delta Services 2000, producator de uniforme, imbracaminte utilitara si de protectie.
Acesta este unul dintre evenimentele care fac parte din manifestarile cu privire la aniversarea zilei de nastere a regelui.
Ce inseamna acest titlu
Este mijlocul prin care regele Mihai rasplateste eforturile si meritele personalitatilor romane si straine care contribuie la dezvoltarea vietii romanesti si au sprijinit Casa Regala in initiativele publice.
Ieri, alte personalitati au fost decorate de regele Mihai si principesa Margareta.
Astfel, decoratia regala „Nihil Sine Deo” a fost inmanata sopranei Angela Gheorghiu, academicianului Ionel Haiduc si guvernatorului bancar Mugur Isarescu.
Medalia „Crucea Casei Regale a Romaniei” a fost primita de Oana Pelea, Simon Berry, Danielle Maillefer, Henri Paul, diplomat francez.