În cei 27 de ani de activitate am pus accentul pe calitatea produselor, pe inovația meniurilor si a designului de evenimente, pe personalizarea serviciilor pentru clienții noștri și pe respect. Manifestul Privileg :

  • Ascultăm cu răbdare cerințele clienților noștri și le răspundem cu promptitudine.
  • Adăugăm valoare evenimentelor oferind consultanță și suport în dezvoltarea conceptelor de eveniment.
  • Creăm meniuri inovative pe care le condimentăm cu pasiune si bun gust.
  • Asigurăm logistica și serviciile necesare implementării evenimentului clientului. 
  • Ne facem munca cu pasiune și dăruire în încercarea permanentă de a livra calitate, promisiuni respectate și artă. 

Suntem preocupați constant de calitate si de respectarea tuturor normelor de igienă și siguranță a alimentelor, respectiv pe cea a clienților. Suntem acreditați ISO 22000/2008 – sistemul pentru siguranța alimentelor – și  ISO 9001 / 2015 – managementul calității.

Printre cele mai prestigioase recunoașteri ale calității și constanței, Privileg a primit titlul de Furnizor al Casei Regale a României în 2009 și până astăzi. De asemenea, din 2008 până în prezent, Privileg este nominalizată și prezentă pe podium în fiecare an pentru cea mai bună companie de catering la Gala Premiilor Food & Bar. Dar cea mai importantă recunoaștere este cea pe care ne-o oferiți voi, apelând la serviciile noastre cu încredere, de 27 de ani.

Privileg face parte de aproape 10 ani din Asociația Europeană a firmelor de catering de evenimente EPCAS – European Party Catering Association și participă de două ori pe an la conferințele pe care le organizează. Alături de ei am învățat și asimilat o serie de bune practici, implementate la nivel European pentru dezvoltarea calității produselor și servicilor cât și a reducerii risipei alimentare. Privileg a participat și la un schimb de experiențe cu o firmă de catering din Germania, în care colegii noștri s-au dus în Germania unde au participat la activități zilnice și au avut multe de învățat de la partenerii germani.

În România anual se aruncă la coșul de gunoi o treime din produsele alimentare. 

Fiind o firmă care procesează și produce tone de mâncare pe an, suntem foarte vizați și legați de această tristă statistică pentru că înseamnă că o treime din munca noastră este aruncată la gunoi. 

 Ce este de făcut?

Prima măsură pornește din bucătărie. La Privileg, calculăm atent porțiile îmbinând generozitatea și un consum realist astfel încât ele să reprezinte o masă echilibrată caloric și cantitativ. Cu toții suntem fascinați de platourile bogate care ne lasă gura apă dar de cele mai multe ori mâncăm cu ochii, ne umplem farfuriile și lăsăm mai mult de jumătate care sfârșește trist la gunoi. 

Responsabilitatea noastră este să-i facem pe clienții noștri conștienți de faptul că mâncarea parcurge un lung lanț alimentar înainte de a ajunge la ei pe masă. Toate aceste etape consumă energie și poluează, de aceea este de datoria fiecăruia dintre noi să fim responsabili cu cât comandăm și cât aruncăm la gunoi.  

 Putem dona mâncarea rămasă?

La sfârșitul evenimentelor Privileg triăm resturile care pot merge către persoane defavorizate sau adăposturi de animale abandonate. Legislația Română și cea Europeană fiind foarte severe în cazul donațiilor alimentare, resturile trebuie să corespundă mai multor criterii pentru a putea fi donate consumului uman, ca de exemplu să fi fost refrigerate, să nu fi fost atinse de alte persoane și să nu fi fost reîncălzite. Este  mai degrabă o cantitate de mâncare care a fost prevăzută pentru eveniment dar nu a fost scoasă din spațiul de depozitare frigorifică. 

 

La Privileg, una din măsurile pe care le-am luat pentru a reduce amprenta ecologică asupra naturii a fost să alegem veselă de unică folosință biodegradabilă. De asemenea folosim sticle din sticlă la majoritatea evenimentelor noastre și încercăm să reducem folosirea plasticului. În cadrul firmei, toate deșeurile sunt selectate și colectate separat. În ceea ce privește uleiul uzat, îndeplinim prevederile legale și este ridicat de o firmă specializată care îl reciclează. 

Pentru a limita amprenta de carbon, pe timp de vară facem aprovizionarea de la producătorii locali de legume. 

Dorința de a dărui și de a face bine îi animă pe mulți oameni din echipa Privileg. La sfârșitul acestui an, la inițiativa unui coleg impresionat de povestea copiiilor bolnavi de cancer de la spitalul Fundeni din București, secția oncologie, 8 membri ai echipei noastre s-au alăturat inițiativei Fundației Pavel și au ales să fie Moș Crăciun pentru 8 copii bolnavi și să le aducă cadourile pe care ei le-au cerut în scrisoare Moșului. Cu toate că nu au putut îndeplini dorința cea mai mare a copiiilor, Sănătatea, toți cei implicați și-au luat foarte în serios rolul de Moș Crăciun și au făcut cadouri frumoase și generoase. 

Un alt proiect caritabil în care s-a implicat o parte din colectivul Privileg este legat de oamenii străzii care trăiau în canalizarea care face legătura între Gara de Nord și Grozăvești. Au fost voluntari din firma Privileg, care în timpul lor liber au dus și servit mâncare acestor oameni, stând alături de ei, ascultându-i și oferindu-le un moment în care să se simtă ascultați, hrăniți corect și respectați. 

Fiind prezenți în Corbeanca prin intermediul clubului nostru de evenimente Cortina Garden, suntem preocupați și de comunitatea locală. Am hotărât să fim alături de asociația Edulier din Corbeanca care susține programe educaționale pentru copii defavorizați sau cu dificultăți de a învăța. 

De asemenea suntem prezenți și implicați în Pantelimon care este casa Privileg de 20 de ani. Susținem asociația Gavriil din Pantelimon care acordă sprijin persoanelor cu dizabilității și copiiilor cu autism. În cadrul evenimentului „Fii și tu ajutorul lui Moș Crăciun” am fost alături de ei și le-am oferit mâncare, fructe și ceai. 

De 12 ani, oferim anual o masă festivă de Crăciun și de Paște sportivilor seniori Olimpici Români prin Comitetul Olimpic Român -COR-, eveniment sprijinit de doamna Valeria Van Groningen. 

În 2018 și 2019 am susținut gala Atypic Beauty sub patronajul Andreei Marin. 

Altă cauză pe care o susținem sunt căinii comunitari. Prin implicarea colegei noastre Adina Sereș, o parte din resturile de la evenimentele Privileg sunt transportate adăpostului de căței Charly le Blanc în București. De asemenea am participat la acțiunea de a lua căței de pe stradă și a-i găzdui până ce fundația Charly le Blanc le găsește o familie adoptivă în Franța sau Belgia.