„Nu știu ce înseamnă fericirea, dar cred că sunt un om fericit”

Publicat pe: 30 oct. 2014 la 13:44

De Smile Media

Anca Mitu este o femeie frumoasă, deșteaptă și puternică. A reușit să pună pe picioare acum 20 de ani cea mai mare firmă de catering din România. De câțiva ani are propria locație pentru evenimente, Club Cortina. Un loc pe care l-a modelat și aranjat după sufletul ei. A organizat sute de evenimente și printre ele și foarte multe nunți. Îi plac oamenii și în special, cei fericiți. Dar ce este fericirea pentru Anca Mitu?

Nu știu ce înseamnă fericirea, dar cred că sunt un om fericit. Acest lucru l-am realizat când am împlinit 40 de ani. Am un copil pe care îl iubesc, de care sunt mândră și în care am pus toată pasiunea mea. Am avut norocul să nu trăiesc drame, să nu trăiesc războaie.  Am avut norocul să pot munci și să-mi dezvolt viața profesională. Am avut norocul să meargă lucrurile pe care le-am început, cu foarte multă muncă. Am avut norocul să am prieteni mulți și buni, oameni în compania cărora să mă simt foarte bine. Am avut norocul sa fiu sănătoasă până acum și acest lucru mi-a permis să muncesc, să îmi sprijin familia, să imi educ copilul, sa îmi fac singură bucurii. Prin asta înțeleg eu că sunt un om împlinit și un om fericit.

„Incă simt starea de fericire, surescitare, emoție, bucurie și frică de acum 25 de ani”

Pe 30 august (2014 N.r.)  am împlinit 25 de ani de căsătorie. Momentul nunții mele este ușor încețoșat dar viu în sufletul meu. Nu îmi mai aduc aminte detaliile acelei zile, dar încă simt starea de fericire, surescitare, emoție, bucurie și frică. Cred că e o stare prin care trec toți oamenii. În ce privește bărbații, mă abțin să spun ceva despre ei, pentru că nu-i înțeleg, apropo de înțelepciune și învățat. Acesta este un capitol pe care nu l-am descifrat încă: cum gândesc bărbații? Cred însă că marea majoritate a femeilor sunt foarte fericite în ziua nunții. Până la nuntă ele au o idee foarte clară despre ce ar trebui să fie și cum ar trebui să se desfășoare nunta pentru că au acest moment în suflet încă de mici. Cred că în acea clipă toți resimt o frică frumoasă, care e îmbracată în speranță. Atunci realizezi că viața în doi chiar începe. „La bine și la greu pentru totdeauna”.

„Toate miresele sunt frumoase ”

Una dintre cele mai frumoase nunti la care am participat si pe care am organizat-o a fost pe malul marii. Mirii erau niste oameni foarte frumosi, iar ea era minunata.

Cateringul pentru evenimente l-am început acum 18 ani (n.r. în 1996). Primele comenzi pentru nunți au venit în urmă cu 15 ani, iar de când avem și locația proprie pe malul lacului la Corbeanca, Club Cortina, unde am găzduit sute de petreceri de căsătorie pe care le-am și organizat atunci când am fost solicitați. Am venit în întâmpinarea lor cu idei iar dacă au dorit să ne implicăm mai mult, am făcut-o cu drag.

„Petrecerea de nuntă este oglindirea personalității mirilor”

Este foarte mult marketing în piață și întotdeauna vor exista niște tendințe en vogue ale anului. După părerea mea însă, nunta este oglindirea personalității mirilor: îți dai seama dacă sunt romantici, rigizi, oameni de viață, după felul în care iși concep nunta.

Nunta ideală pentru mine este în aer liber, cu o vreme frumoasă, cu flori din grădină, cu oameni frumoși îmbrăcați în culori deschise, din materiale naturale din in, bumbac sau mătase și cu o muzică frumoasă.